Адреса

Бул. Илинден бр. 86, Скопје 1000

Телефонски број

02 3117 669

Е-пошта

contact@musmacscinat.mk

СЛОБОДЕН ВЛЕЗ ВО ПРИРОДОНАУЧНИОТ МУЗЕЈ ПО ПОВОД 8-МИ СЕПТЕМВРИ-ДЕНОТ НА НЕЗАВИСНОСТА

СЛОБОДЕН ВЛЕЗ ВО ПРИРОДОНАУЧНИОТ МУЗЕЈ ПО ПОВОД 8-МИ СЕПТЕМВРИ-ДЕНОТ НА НЕЗАВИСНОСТА           Ден на независноста на Република Северна Македонија – државен празник кој се празнува во нашата држава на 8-ми Септември. Празник со кој се одбележува раѓањето и се слави опстојувањето на независна и суверена Република Северна Македонија. Празник кој популарно е наречен и 8-ми… Continue reading СЛОБОДЕН ВЛЕЗ ВО ПРИРОДОНАУЧНИОТ МУЗЕЈ ПО ПОВОД 8-МИ СЕПТЕМВРИ-ДЕНОТ НА НЕЗАВИСНОСТА

Gligor Kondovski, Marija Kaeva , Vladan Drobicki – Tišina/Silence

Контакт Бул. Илинден бр. 86, Скопје 1000 Телефонски број: 02 311 7669 Е-пошта: contact@musmacscinat.mk Страници Историја Настани Контакт Социални мрежи Facebook-f Instagram

Повелете ве очекуваме!

Адреса Бул. Илинден бр. 86, Скопје 1000 Телефонски број 02 3117 669 Е-пошта contact@musmacscinat.mk Контакт Бул. Илинден бр. 86, Скопје 1000 Телефонски број: 02 311 7669 Е-пошта: contact@musmacscinat.mk Страници Историја Настани Контакт Социални мрежи Facebook-f Instagram

Превалец Centum fossus

Адреса Бул. Илинден бр. 86, Скопје 1000 Телефонски број 02 3117 669 Е-пошта contact@musmacscinat.mk ОТВАРАЊЕ НА ТЕМАТСКА ИЗЛОЖБА: ПРЕВАЛЕЦ CENTUM FOSSUs           Откривањето на фосилните цицачи во нашата држава е извршено 1917 година од страна на еден германски командант, кој вршел ископување на песок, на 3,5 km југозападно од Велес. Веднаш сфатил дека коските кои… Continue reading Превалец Centum fossus

УРЕДУВАЊЕ НА ПАЛЕОНТОЛОШКИОТ ЛОКАЛИТЕТ „СТАМЕР“ КАЈ ДЕЛЧЕВО

Адреса Бул. Илинден бр. 86, Скопје 1000 Телефонски број 02 3117 669 Е-пошта contact@musmacscinat.mk УРЕДУВАЊЕ НА ПАЛЕОНТОЛОШКИОТ ЛОКАЛИТЕТ „СТАМЕР“ КАЈ ДЕЛЧЕВО На територијата на Македонија досега се регистрирани околу петнаесетина локалитети на кои се пронајдени остатоци од животински видови коишто во геолошкото минато егзистирале на подрачјето од нашата држава, на коишто е откриена и детерминирана… Continue reading УРЕДУВАЊЕ НА ПАЛЕОНТОЛОШКИОТ ЛОКАЛИТЕТ „СТАМЕР“ КАЈ ДЕЛЧЕВО

Изложбата 8 MEGA ANNA на гостување во Музеј на град Неготино

Адреса Бул. Илинден бр. 86, Скопје 1000 Телефонски број 02 3117 669 Е-пошта contact@musmacscinat.mk ИЗЛОЖБАТА 8 MEGA ANNA НА ГОСТУВАЊЕ ВО МУЗЕЈ НА ГРАД НЕГОТИНО Општинската установа Музеј на град Неготино во соработка со Националната Установа Природонаучен Музеј на Македонија, нa 08 октомври 2019 година во 13.00 часот, организираа палеонтолошка изложба насловена како 8 MEGA… Continue reading Изложбата 8 MEGA ANNA на гостување во Музеј на град Неготино

Mеморандум за соработка со Природонаучен музеј на Унгарија

Адреса Бул. Илинден бр. 86, Скопје 1000 Телефонски број 02 3117 669 Е-пошта contact@musmacscinat.mk Директорот на Природонаучен музеј на Северна Македонија г.Дритон Сулејмани, потпиша меморандум за соработка со директорот на Природонаучен музеј на Унгарија г. Zoltán Korsós. Контакт Bull. Ilinden 86, Skopje 1000Телефонски број: 02 3117 669Е-пошта: contact@musmacscinat.mk Страници Историја Настани Контакт Социални мрежи Facebook-f… Continue reading Mеморандум за соработка со Природонаучен музеј на Унгарија

Природонаучен музеј на Севeрна Македонија имаше соработка со ООУ „Лазо Трповски“ од Скопје за проектот „Загрозени видови птици во нашата околина“

Адреса Бул. Илинден бр. 86, Скопје 1000 Телефонски број 02 3117 669 Е-пошта contact@musmacscinat.mk Природонаучен музеј на Северна Македонија имаше соработка со ООУ „Лазо Трповски“ од Скопје за проектот „Загрозени видови птици во нашата околина“